Sözlü ve Poster Bildiri Başvurusu

SÖZLÜ BİLDİRİ ve POSTER BİLDİRİSİ GÖNDERİMİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER

  1. Sözlü bildiri ve poster bildirisi özet gönderim işlemleri “Ulusal Lisansüstü Psikoloji Öğrencileri Kongresi: Yine Yeni Yeniden” internet sayfası üzerinde bağlantısı verilen form doldurularak yapılacaktır. Diğer kanallardan (e-posta, posta vb.) iletilen bildiri özetleri değerlendirmeye alınmayacaktır. Sözel / Poster Bildiri Başvuru Formuna ulaşmak için burayı tıklayabilirsiniz.
  2. Bildiri gönderimi için son tarih 22.07.2024 tür. Bu tarihten sonra bildiri yükleme sistemi kapalı olacaktır. Bildiri gönderim tarihlerinde değişiklik olması durumunda tarih güncellemesi duyurulacaktır.
  3. Her katılımcı en fazla iki adet çalışma sunabilecektir. İki çalışma da sözlü bildiri, poster bildirisi ve panel gruplarının birine ait olabileceği gibi, bu grupların birleşimi şeklinde (örneğin bir panel, bir sözlü bildiri) de olabilecektir.
  4. Bildiriler Kongre Bilim Kurulu tarafından değerlendirilecektir. Bildiriler sisteme yüklenirken sözlü bildiri ya da poster bildirisi tercihi yapılsa da bildirinin sunum şekline dair son kararı Bilim Kurulu verecektir.
  5. Bilim Kurulu’nun bildiri önerilerine ilişkin kararları son bildiri gönderim tarihinden sonraki iki hafta içerisinde bildiri gönderim formunda belirtilen e-posta adresi üzerinden başvuru sahiplerine iletilecektir.
  6. Sisteme yüklenecek olan özetler bilimsel yazım kurallarına uygun olarak hazırlanmalıdır. Özetin içeriği ve özellikleri aşağıdaki gibi olmalıdır: 
  • Bildiri özetleri, başlık ve anahtar kelimeler hariç 300 kelime ile sınırlı olacaktır. Özetlerin, “giriş”, “yöntem”, “bulgular” ve “sonuç/tartışma” bölümlerine ilişkin bilgileri içeriyor olmasına; bununla birlikte atıf ya da kaynakça içermemesine özen gösteriniz.

 

KABUL EDİLEN POSTER VE SÖZEL BİLDİRİLERİN HAZIRLANMA KURALLARI

Poster Bildiri:

  • Poster tek parça olarak hazırlanmalıdır.
  • Poster 70 cm eninde ve 90 cm boyunda olmalıdır.
  • Poster, makul bir mesafeden okunabilecek bir yazı tipi ve boyutu ile (tercihen Times New Roman / Arial / Calibri gibi yazı tipinde ve kaynakça hariç 18-24 punto ile) hazırlanmalı ve Giriş, Yöntem, Bulgular, Sonuç/Tartışma ve Kaynakça bölümlerini içermelidir.
  • Araştırmacı/araştırmacıların ad ve soyadları ve kurum bilgileri (örneğin üniversite, iş yeri, şehir) posterde yer almalıdır. Ek olarak, posteri sunacak olan araştırmacının adının altı çizilmelidir.
  • Posterin görsel malzeme (örneğin grafik, tablo, çizim, resim, fotoğraf) açısından zengin olması önerilmektedir.
  • Poster; Kongre Düzenleme Kurulunca belirlenen tarih ve zaman aralığında, poster sergisi alanında sergilenecektir. Posteri sunan araştırmacının belirtilen tarih ve saatler arasında çalışma ile ilgilenen kimseleri bilgilendirmek amacıyla posterinin başında olması beklenmektedir. Poster için ayrılan sürenin ardından poster kaldırılacaktır. Süresi sonunda kaldırılmayan posterler Organizasyon Komitesi tarafından toplatılacaktır.

 

Sözel Bildiri:

  • Sözlü sunumlar en fazla 10 dk sürecek şekilde hazırlanmalıdır. Sunumun ardından soru-cevap için 5 dk ek süre verilecektir.

Sunumlara, araştırmacı/araştırmacıların ad ve soyadları ve kurum bilgileri (örneğin üniversite, iş yeri, şehir) eklenmelidir. 

Not: Programın aksamaması açısından, sunumların usb bellek gibi bir depolama aygıtı ile getirilmesi ve/veya gerektiğinde indirilebilmesi adına drive gibi çevrimiçi depolama alanlarına kaydedilmesi önerilir.




Eklenme tarihi :5.02.2024 11:39:53
Son güncelleme : 23.07.2024 11:25:24